hip

Informatiepunt voor bezoekers en belangstellenden Historisch Archief Heemkundevereniging BorneĀ  (HIP)

Informatiepunt voor bezoekers en belangstellenden Historisch Archief van onze Heemkundevereniging (HIP)
De locatie waar de werkgroep archief actief is, is op de 1e verdieping van de Bibliotheek in het Kulturhus.
Hier worden de archiefstukken beheerd, gedocumenteerd en gerangschikt op artikelen en jaargangen.
Vele vrijwilligers zijn daar actief mee. U kunt onze informatiehoek en werkplek bezoeken op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Wij stellen de inbreng van historisch materiaal over Borne en omgeving zeer op prijs.
Onze vrijwilligers kunnen uw helpen bij het zoeken naar Historisch materiaal, Erfgoed en Genealogie van de Gemeente Borne.
U bent van harte welkom op ons Historisch Informatie Punt. U kunt het HIP ook via een e mail bereiken met uw vragen of suggesties!
Ons mail adres is: archief@heemkundeborne.nl

Sinds begin 2016 zijn wij begonnen de registratie van foto’s en dia’s incl scans onder te brengen in MijnStadMijnDorp.
Korte toelichting op MijnStadMijnDorp :
Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle heeft een platform opgezet om de geschiedenis van Overijssel te presenteren geheten MijnStadMijnDorp (MSMD).
Iedereen die bijdraagt aan cultureel erfgoed van Overijssel kan helpen om MSMD vorm te geven: een museum, archiefinstelling, historische vereniging, maar ook individuele bezoekers met kennis van een bepaald historisch onderwerp.
MSMD is voor iedereen bereikbaar dankzij internet. Concreet betekent dit dat met name de historische verenigingen uit Overijssel hun beeldmateriaal (incl. film), verhalen, nieuws en evenementen hier kunnen publiceren.

Website MSMD van het HIP :
De scans van de in het archief bewaarde foto’s en dia’s zijn hier te bekijken. Daarnaast wordt er elke maand een eerder gepubliceerd verhaal uit Boorn & Boerschop geplaatst dat past in het door HCO bepaalde thema van de maand. Klik op MijnStadMijnDorp website HIP om e.e.a. te bekijken.

Website collecties HIP in Onderzoek Overijssel (OO):
In MSMD wordt alleen beeldmateriaal getoond, alle overige collecties worden gepubliceerd in Onderzoek Overijssel (OO), het beeldmateriaal is in beide te vinden. Collecties samengesteld en opgesteld klik op : Collecties
De collecties Bidprenten, Boeken en Krantenknipsels worden later toegevoegd.

Website MijnStadMijnDorp de collectie pagina’ s met foto’s en verhalen klik op : MijnStadMijnDorp website HIP

Website Twentse Boerderijen, hier vindt u alle Horige Boerderijen in Twente met Erfnamen, locatie en kadastrale aanduiding.
Klik op de volgende link: https://maps.hisgis.nl/horigheid/